21 augusti 2012

Doro - Mycket stark orderingång inför Q3

Doros rapport för det andra kvartalet verkar ha utlöst stor säljpanik hos de allra flesta. Aktien är ner drygt 17% idag vilket måste vara något slags rekord i marknadens kortsiktighet. Marknaden kan väl knappast vara speciellt överraskad över den måttliga omsättningen? I ett tidigare inlägg resonerades det kring vilken omsättning som var att vänta baserat på tidigare orderingång. Då är ju frågan vad marknaden i så fall reagerade så starkt på.



I ett tidigare försök att hitta en koppling mellan orderingång och omsättning blev slutsatsen att omsättningen för ett kvartal till stor del beror på orderingången under kvartalet före. Baserat på Doros historiska omsättningar och orderingångar gjordes en gissning på omsättningen för Q2 2012 till 163Mkr. Omsättningen blev 157Mkr, en ganska hyffsad gissning med andra ord.


Orderingång och omsättning

Grafen ovan är uppdaterad med den korrekta omsättningen för Q2 samt orderingången inför Q3. Orderingången inför Q3 är fantastiska 207Mkr. Det är den tredje bästa orderingången någonsin och betydligt bättre än inför Q3 2011. 2011 hamnade omsättningen i Q3 i linje med orderingången och för 2010 var omsättningen ca 10Mkr högre än orderingången. Om mönstret med orderingång och omsättning håller i sig så väntar alltså en omsättning på uppemot 210-230Mkr för Q3.

En uppdaterad analys av Doro kommer snart att publiceras men under tiden kan man hitta mer information om Q2 hos till exmpel Affärsvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...